Ključni benefit koji ova kartica nudi je Mastercard Konsijerž servis, koji podrazumeva podršku tima ličnih asistenata, a koji su na raspolaganju 24 sata, 7 dana u nedelji.

Korisnici Mastercard World Elite kartice mogu da koriste asistenciju Konsijerž agenata u rešavanju upita širokog opsega i ostvarivanju svih zahteva i potreba poput rezervacije hotela, avionske karte ili rent-a-car.

“Prateći potrebe jednog dela naših klijenata rešili smo da im ponudimo Mastercard World Elite karticu koja im pruža do sada nevidjeno i personalizovano iskustvo”, izjavio je direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom i malim privrednim društvima UniCredit Banke Rastko Nicić.

On je dodao i da je UniCredit Banka Srbija prva na tržištu, koja je svojim klijentima ponudila ovaj tip premium Mastercard debitne kartice.

Kao jednu od novih pogodnosti, a kako bi se svi korisnici osećali što sigurnije u okolnostima pandemije, ovaj servis nudi i porodično putno osiguranje koje važi u svim zemljama sveta i pokriva period od 90 dana godišnje, sa osiguranom sumom do 15.000 evra, navodi se u saopštenju.

Direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard Jelena Ristić navela je da je Mastercard World Elite debitna kartica premijum proizvod koji jednostavnost, sigurnost i brzinu bezgotovinskih plaćanja nadogradjuje spektrom jedinstvenih privilegija dostupnih kako u svakodnevnim situacijama, tako i na putovanjima.

“Uz pristup neprocenjivim iskustvima na platformi Priceless.com i besplatnom ulasku u preko 1.000 biznis klubova na aerodromima širom sveta, ova kartica pruža i poseban nivo personalizovane usluge kroz Mastercard Konsijerž servis koji obezbeđuje podršku i uštedu vremena, na način koji je u potpunosti u skladu sa životnim stilom korisnika ove premijum kartice”, kazala je Ristić.

Mastercard LoungeKey servis koji je uključen u ponudu ove kartice, korisnicima koji često putuju dodatno obezbedjuje neograničen broj besplatnih ulazaka u više od 1.000 biznis klubova na aerodromima širom sveta.

Njima je na ovaj način omogućeno korišćenje svih dostupnih usluga koje ti klubovi nude, nezavisno od avio-kompanije i klase njihove avionske karte, a dodatno olakšanje ovog servisa je što korisnici mogu da pristupe biznis klubovima i bez kartice, dovoljno je samo da na ulazu pokažu QR kod na svom telefonu, kroz Lounge Key mobilnu aplikaciju, poručeno je iz UniCredit Banke.

Uz novu Mastercard World Elite debitnu karticu, korisnike do 30. juna 2022. godine očekuje i potpuno besplatno korišćenje dve inovativne digitalne usluge – PressReader, digitalnog kioska kroz koji korisnici imaju pristup mnogobrojnim prestižnim medjunarodnim časopisima, i Digital Bodyguard, aplikaciji za sigurnosne informacije i upozorenja u realnom vremenu.