Ukupna prikupljena sredstva će do kraja naredne godine banka usmeriti u aktivnosti podrške društvu i zajednici, sa ciljem očuvanja i zaštite životne sredine i prirodnih resursa Srbije, navedeno je u saopštenju Unikredit banke.

Kampanjom pod nazivom „20 godina se zajedno trudimo da pokrećemo dobre stvari“ Unikredit banka započinje obeležavanje 20 godina rada u Srbiji.

Unikredit banka Srbija deo je Unikredit grupe, uspešne panevropske bankarske grupe, a na tržištu Srbije prisutna je od 2001. godine i finansirala je brojne projekte zelene ekonomije i realizovala veliki broj društveno odgovornih aktivnosti.

Ta banka je poslednjih godina lider u oblasti finansiranja vetroparkova i učestvovala je u finansiranju pet od devet vetroparkova u Srbiji.

„Uvek smo se trudili da budemo više od banke, da svojim poslovanjem, pristupom i doprinosom napravimo razliku i ostavimo trag. Sada, kada krećemo sa obeležavanjem ovog značajnog jubileja, poželeli smo da zajedno sa našim klijentima, koji su oduvek u srži našeg poslovanja, uradimo nešto čime ćemo se nadamo se trajno, odužiti zajednici u kojoj živimo i radimo“, rekao je predsednik Izvršnog odbora Unikredit banke u Srbiji Nikola Vuletić.

Istako je da su u banci svesni značaja zaštite i očuvanja životne sredine i prirodnih resursa i zato će kampanju povodom 20 godina rada u Srbiji posvetiti kako aktivnostima usmerenim na konkretnu finansijsku pomoć, tako i jačanju svesti o značaju zaštite i ulaganja u prirodna dobra zemlje.

„Samo onda kada čuvamo ono što imamo, možemo biti sigurni da ćemo uspešno proslaviti i narednih dvadeset godina, i dočekati ih u boljem i lepšem okruženju“, rekao je Vuletić.

Unikredit banka će na nedeljnom nivou na svom vebsajtu objavljivati iznos prikupljenih sredstava kraja će biti uložena u one projekte zaštite i očuvanja prirodnih resursa i lepota Srbije kojima je podrška najpotrebnija.

  //