WoCa je platforma sa pristupom podacima u bilo kom trenutku, 365 dana u godini i automatskim slanjem obaveštenja svim klijentovim partnerima, što znači da platforma omogućava automatsku obradu jako velikog broja faktura odjednom, s obzirom na to da je arhitektura platforme takva da ima pretpostavke za neposredno povezivanje sa informacionim sistemom klijenta.

Unikredit banka za te potrebe svojim klijentima nudi neposrednu pomoć i savete bankarskih eksperata iz ove oblasti, a koji, u skladu sa specifičnim potrebama svakog klijenta, formiraju optimalno finansijsko rešenje korišćenjem specifičnih bankarskih proizvoda: faktoring, obrnuti faktoring (supply chain financing), diskont menica, diskont akreditiva i kratkoročne kredite prilagodjene za obrtni kapital. 

Konferencija “Digitalizacija- budućnost sektora privrede” okupila je više od 100 klijenata, privrednika i partnera banke, kao i članice PKS, a privrednici iz najvećih kompanija u Srbiji su imali priliku da razmene svoja iskustva i izazove, ali i nove trendove kada je reč o digitalizaciji i pojednostavljivanju procesa u sektoru privrede.

Sekretar Udruženja finansijskih institucija PKS Katarina Ocokoljić je ukazaka na značaj digitalizacije i njegove primene u privredi.

“Finansijski sektor je tradicionalno pionir u primeni novih tehnologija i svojim rešenjima istovremeno podstiče digitalizaciju poslovanja svojih klijenata i održivi razvoj privrede u celini. Prepoznajući značaj digitalizacije i tehnološkog napretka PKS podržava sve projekte koji doprinose primeni inovativnih tehnoloških rešenja i podizanju efikasnosti privrede kako bi se adekvatno  uključila u savremene medjunarodne tokove”, rekla je Ocokoljić.

Direktorka Sektora korporativnog i investicionog bankarstva i članica Izvršnog odbora Unikredit banke Aleksandra Rašić rekla je da digitalizacija poslovanja u privredi predstavlja proces koji se u većini velikih kompanija podrazumeva.

“Vodjeni iskustvom naše Grupe i činjenicom da je Unikredit factoring Italija ubedljiv lider na tržištu Italije, smatrali smo da tržište Srbije zaslužuje podjednak kvalitet usluge. Zato smo iskoristili priliku da klijentima ponudimo novu, jedinstvenu faktoring platformu ‘WoCa’. Želja nam je da predstavimo klijentima nove trendove koje kao banka uvodimo, s obzirom na to da smo u segmentu korporativnog-investicionog bankarstva prvi izbor za čak 75 od 100 najvećih kompanija u Srbiji, što sa sigurnošću govori o poverenju koje nam srpske kompanije pružaju”, rekla je Rašić.

Ceo video materijal možete preuzeti OVDE.