Anketom, koja se sprovodi 12. godinu, prikupljaju se mišljenja oko 12.000 kompanija i finansijskih institucija, što predstavlja ubedljiv dokaz kvaliteta Unikreditove ponude rešenja, vodećeg korisničkog servisa i odličnog razumevanja tržišta, navodi se u saopštenju Unikredit banke u Srbiji.

Banke su analizirane u dve kategorije – „Najbolja usluga“, u okviru koje je analiziran korisnički servis, i „Tržišni lider“, koji kombinuje rast, udeo poslovanja i podatke o prometu, kako bi se napravila generalna rang lista najboljih banaka za finansiranje trgovine.

U kategoriji „Najbolja usluga“, Unikredit je zadržao lidersko mesto još jednu godinu za redom, ali je i obezbedio uspeh u centralnoj i istočnoj Evropi (CIE), u Srbiji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Slovačkoj, i bio je broj jedan u Bugarskoj prvi put u toj kategoriji.

Sve to, kako je istaknuto u saopštenju, ukazuje na izvanrednu uslugu Unikredita na njegovim ključnim tržištima u Evropi i šire.

Unikredit je takođe ostvario veliki uspeh u kategoriji „Tržišni lider“, obezbedivši mesto na vrhu u CIE, kao i u deset država – Srbiji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Italiji, Rumuniji i Slovačkoj, a osvojio je prvo mesto i u Bugarskoj.

“Naša posvećenost pružanju najkvalitetnijih usluga i rešenja klijentima je konstantna, a svakako smo i tokom prethodne godine nastavili da se prilagođavamo novim tržišnim okolnostima i trendovima. Ova anketa nam pokazuje da se taj trud zaista prepoznaje, što dokazuje i činjenica da smo izbor za 75 od 100 najvećih srpskih kompanija. Veoma je značajno što na domaćem tržištu možemo da koristimo iskustvo i primere iz široke prakse zemalja članica Unikredita i na taj način klijentima omogućimo optimalna rešenja za sve njihove potrebe”, rekla je članica Izvršnog odbora Unikredit banke u Srbiji i direktorka korporativnog bankarstva Aleksandra Rašić.

Direktor sektora Globalnog transakcionog bankarstva Luka Korsini je naveo da su prethodnih 12 meseci doneli talas novih izazova u industriji finansiranja trgovine.

“Kao odgovor na to, dodatno smo osnažili naše partnerstvo s klijentima dok nastavljamo da usavršavamo naša digitalna rešenja. Odlično je videti da se naš trud odrazio kroz još jedan skup odličnih rezultata“, rekao je Korsini.

“Ovi uspesi potvrdili su da naši klijenti prepoznaju našu stručnost u pružanju vodećih rešenja za finansiranje trgovine u svim ključnim tržištima Unikredita i predstavljaju priznanje za naše vredne kolege u centralnoj i istočnoj Evropi. Biće nam drago da nastavimo da pružamo našim klijentima vodeće usluge na tržištu i inovativne proizvode i u budućnosti”, kazao je direktor sektora Globalnog transakcionog bankarstva za centralnu i istočnu Evropu u Unikreditu Rikardo Madineli.

Unikredit grupa je navela da rezultati ankete o finansiranju trgovine časopisa „Euromoney“ predstavljaju još jedan u nizu uspeha njene platforme za finansiranje trgovine.

Ovo priznanje stiže nakon „Euromoney“ nagrade za najbolju banku za transakcione usluge u zapadnoj Evropi u 2022. i za najbolju banku za transakcione usluge u CIE, kao i nagrade za najbolju banku za finansiranje trgovine u zapadnoj Evropi, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini u 2023. u izboru „Global Finance“.