Urednica dramskog programa KC-a, Elma Šabanović rekla je da se filmovi u bioskopskoj sali emituju dva puta nedeljno u nekoliko termina, te da većinu projekcija poseti od 150 do 200 naših sugrađana.

“Bioskopska dvorana je multifunkcionalna sala koja se koristi i za pozorišne predstave, muzičke događaje i festivale a filmske projekcije emitujemo četvrtkom i petkom. Najposećenije su projekcije koje emitujemo od 20 časova, a najpopularniji su dečiji i filmovi domaće produkcije koje odgleda najveći broj Novopazaraca”, navela je Šabanović.

Dodaje da su filmovi “Nedelja” i “Jorgovani” ove godine emitovani više od deset puta, a da je film “Toma“ koji je emitovan 2022. godine prikazivan čak 19 puta.

Navodi i da su u prošloj godini najgledanije filmske projekcije bile „Barbi“ i „Openhajmer“, te da je tokom 2023. kroz bioskopsku salu prošlo oko 15.000 gledalaca.

Šabanović ističe i da je prema statistici koju vodi Mreža kinoprikazivača Srbije (MKS), novopazarski bioskop na trećem mestu po gledanosti bioskopa u Srbiji.

“Naš bioskop je već pet godina član te Mreže, a ova statistika se odnosi na bioskope u javnoj svojini i svakako je pokazatelj da Novopazarci vole da gledaju filmove i posećuju našu dvoranu”, dodaje Šabanović.

Tokom maja meseca će u novopazarskom bioskopu biti prikazane 23 filmske projekcije, a prvi film na repertoaru je “Tarot“ koji će biti emitovan 9.maja.

Do kraja meseca biće prikazani i filmovi “Obećana zemlja”, “Nova planeta majmuna : Kraljevstvo”, “Izmišljeni prijatelji”,“Abigejl”, “Stari hrast”, “Nina i ježeva tajna”, “Prvo predskazanje”, “Videoteka”, “Garfild”,“Back to Black”, “Pobesneli Maks: Saga”, “Ubica” i “Crvena desna ruka”.