“Podrška koju je USAID pružio malim privrednicima, od obezbeđivanja opreme i tehnologije do pomoći u poboljšanju njihovih proizvoda, boljem međusobnom povezivanju i osvajanju domaćeg i inostranih tržišta pomogla je Srbiji da otvara nova, bolje plaćena radna mesta. U isto vreme, saradnja sa državnim institucijama doprinela je da institucije bolje reaguju na potrebe gradjana” , rekao je američki ambasador Entoni Godfri.

Direktorka misije USAID-a u Srbiji Suzan Fric rekla je da se Srbija pokazala kao snažan razvojni partner i najavila da će se narednih godina zajedno fokusirati se na energetski sektor, zaštitu životne sredine, nastavak saradnje sa lokalnim samoupravama, kao i na podršku projektima usmerenim na razvoj preduzetništva i demokratski razvoj Srbije.

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, zahvalila se USAID-u na saradnji i podršci gradjanima Srbije.

“Verujem da ćemo zajedno nastaviti da menjamo stvari na bolje – našu poslovnu klimu, preduzetničke aktivnosti, digitalnu pismenost i sve one oblasti koje će biti potpora Srbiji i njenim građanima za još brži napredak i bolju budućnost”, rekla je Brnabić.

Otvaranju izložbe je prisustvovao i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Gosti su pozvani da se pridruže članovima osoblja misije USAID-a i predstavnicima NVO ADRA u prikupljanju donacija konzervirane hrane za beskućnike u Beogradu. Donirani praznični poklon paketi biće podeljeni 20. decembra ove godine.