On je na konferenciji za novinare u Novom Pazaru naveo da su svi obducenti u svojim nalazima, a u proces je bilo uključeno 14 stručnjaka iz pet država, zaključili da je smrt nastupila kao posledica akutnog zastoja srca i ranijeg oboljenja.

“Sva tri tima međunarodnih stručnjaka su se usaglasila da nije otrovan (Muamer Zukorlić) i da je umro prirodnom smrću. Takođe, smrt nije nastupila kao posledica infarkta ili pucanja aorte, kako je ranije preneto i kako je na dan njegove smrti zaključila prisutna ekipa lekara iz Novog Pazara”, rekao je Zukorlić.

Prema njegovim rečima, povod za sumnju i pokretanje istrage bili su rezultati dve nezavisne laboratorije u Istanbulu,“zbog čega će od njih tražiti objašnjenje“.

„Pored obdukcije koja je rađena od strane nadležnih instuticija u Srbiji, tužilaštvo je na zahtev porodice dozvolilo da tom procesu prisustvuju i stručnjaci iz Sarajeva i Hamburga. Nezavisno od sudskog procesa srbijanskog tužilastva, uzeti su uzorci brade, kose, bubrega i jetre za toksikološku analizu“, rekao je Zukorlić.

On ističe da je rasvetljavanje okolnosti smrti njegovog oca bila obaveza porodice i građana.

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru saopštilo je sredinom juna da je Zukorlić umro prirodnom smrću, kao posledica naglog pogoršanja funckije i sledstevnog prestanka rada srca na terenu od ranije prisutnog teškog i progresivnog oboljenja srca.

Zukorlićevo telo je nakon obdukcije sahranjeno u haremu Altun alem džamije u Novom Pazaru, koja predstavlja jedno od retkih remek-dela islamske arhitekture iz 16. veka.

Zukorlić je preminuo 6. novembra prošle godine u 51. godini.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.