Roditelji dece koja danas polaze u prvi razred osnovne škole, koji su zaposleni u Pošti Srbije, po novoj Odluci o radnom vremenu i rasporedu radnog vremena, imaće mogućnost da, gde to organizacija posla dozvoljava, rade po novom uskladjenom kliznom radnom vremenu, saopšteno je iz tog javnog preduzeća.

Ovom odlukom rukovodstva Pošte, posebna pažnja posvećena je samohranim roditeljima koji će imati prioritet.

Stručne službe JP Pošta Srbije, po nalogu v.d. direktora Zorana Djordjevića, dobile su zadatak da, u skladu sa prirodom posla i potrebama organizacije rada, u najkraćem roku omoguće roditeljima djaka prvaka, a prvenstveno samohranim roditeljima, da lakše usklade svoje privatne i radne obaveze korišćenjem mogućnosti kliznog radnog vremena.

“Pošta Srbije kao društveno odgovorna kompanija i na ovaj način želi da podrži svoje zaposlene u najvažnijim životnim trenucima, što polazak deteta u školu svakako jeste”, izjavio je Djordjević.

On je dodao da je podrška roditeljstvu, kao najvažnijem stubu društva, jedan je od glavnih ciljeva Pošte Srbije, a odluka da se omogući klizno radno vreme roditeljima školske dece, samo je prvi korak ka realizaciji širih planova za podršku roditeljstvu u okviru tog JP.