Projektnom dokumentacijom predviđeno je kompletno “obijanje” preko 930 kvadrata betonske obloge na toj tribini, armiranje i potom betoniranje, kao i malterisanje i popunjavanje rupa u betonskim nosačima greda.

Takođe, neophodno je uraditi kompletnu hidroizolaciju istočne i severne tribine kako bi se sprečio prodor vode u prostorije ispod tribina, kao i na četiri poslednja reda zapadne tribine.

Tender je otvoren do 16. avgusta, a predviđeno je da radovi traju do dva meseca.

Rekonstrukcija Gradskog stadiona, koji od pre par messeci nosi naziv Džaizkoin arena, obavljena je 2011. godine kada je u poslu vrednom preko milion i po evra, u potpunosti izgrađena zapadna tribina.

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) tada je pisao da je lokalna samouprava tender sprovela nezakonito i da je ugovor dodeljen kompaniji koja nije ispunjavala uslove.

Novi Pazar se poslednjih meseci pominje kao jedan od gradova gde je planirana izgradnja potpuno novog fudbalskog stadiona.

Novi sportski objekat trebalo bi da bude izgrađen u Novopazarskoj Banji, a prema rečima ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića, ukupna vrednost radova je 19,2 miliona evra.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.