Odbornici Skupštine Novog Pazara usvojili su na današnjem zasedanju drugi rebalans budžeta za 2014. godinu i izveštaje o radu svih javnih preduzeća, ustanova, organizacija i odeljenja lokalne samouprave.

Do nove izmene gradskog budžeta došlo je nakon neuspešnih javnih poziva za uzimanje bankovnog kredita od 200 miliona dinara. Drugim rebalansom predviđeni su prihodi od 2.127.553.000 dinara, rashodi od 2.147.553.000 dinara i budžetski deficit od 20 miliona dinara.

Skupština je razrešila dužnosti dosadašnjeg zamenika gradonačelnika Nikolu Jolovića, koji je izabran za narodnog poslanika u Skupštini Srbije.

Odbornici su usvojili i izmenu Plana detaljne regulacije za izgradnju gasovoda Aleksandrovac – Tutin na teritoriji Novog Pazara.

Lokalni parlament dao je saglasnost Kulturnom centru da pokrene proceduru za zaključenje ugovora sa Telekomom Srbije o izdavanju u zakup krova za postavljanje predajnika mobilne telefonije i odobrio smanjenje komunalnih taksi.

Skupština grada razrešila je dužnosti direktore Centra za decu i omladinu “Duga” Fatimu Durović i Narodne Biblioteke “Dositej Obradović” Džemila Mulića i ponovo ih imenovali na te funkcije.

Zasedanju Skupštine prisustvovale su sve odborničke grupe, a vladajuća većina odbila je predloge opozicije da se, između ostalog, raspravlja i o bezbednosti, dugovanjima Novog Pazara i javnih preduzeća, rešavanju problema zgarišta Smailbegovića hana (kafana Granata) i nepoverenju skupštinskoj većini.

Kvorum za početak rada Skupštine dala je odbornica Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Azra Zatrić, jer predsednik Sandžačke narodne partije (SNP) u tom trenutku nije prisustvovao sednici.

Zatrićeva  je na optužbe opozicije da je tim činom postala deo vladajuće većine, za skupštinskom govornicom odgovorila da je još uvek u opoziciji, ali da o svakoj tački dnevnog reda može da glasa po svom nahođenju.

N. Kočović