Taj sportski objekat će se ubuduće zvati “Doguš Novi Pazar Sports Academy”, a prema predlogu odluke to je učinjeno u znak zahvalnosti turskoj kompaniji koja je finansirala njegovu rekonstrukciju.

Odbornici Stranke pravde i pomirenja nazvali su ovu odluku sramnom, ocenjujući da se na taj način “rugaju jednom od velikana i najvećih bošnjačkih intelektualaca koji je dao nemerljiv doprinos razvoju obrazovanja i sporta Novog Pazara”.

Iako je prvobitno odbornička grupa “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” predložila da bude pokrenuta inicijativa da ime Izudina Šuševića ponese osnovna škola koja će biti izgrađena u Šutenovcu, tokom zasedanja je ta odluka promenjena, tako da je glasovima svih prisutnih odbornika usvojeno da njegovo ime dobije Tehnička škola.

Lokalni parlament usvojio je i izmene Odluke o određivanju zona kojima je predviđeno da za nepokretnosti u industrijskoj zoni privremeno, do kraja 2022. godine, bude niži porez.

Glasovima većine potvrđena su rešenja o prodaji gradske parcele u Dositejevoj ulici i prostorija u centru grada putem javnog nadmetanja, uz kritiku opozicije da su na taj način “od dece otimaju igrališta”, odnosno, da su licitaciju za prodaju prostorija pratile nepravilnosti.

Skupština je usvojila i odluku o davanju na korišćenje prostorija u Ulici 28. novembra Bošnjačkom nacionalnom vijeću na neodređeno vreme i bez naknade.

Usvojena je i odluka o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite.