Policija Kosova je sastavila poseban operativni plan da bi se obezbedili “sigurnost, održavanje reda, mira i javne bezbednosti pre, tokom i posle utakmice” koja zbog rata Izraela i palestinskog Hamasa u pojasu Gaze “predstavlja veliki bezbednosni izazov”.

U krugu na udaljenosti od nekoliko stotina metara od stadiona “Fadilj Vokri” su veliki broj domaćih policajaca i oko stotinu pripadnika bezbednosnih snaga Izraela koji su pre nekoliko dana došli na Kosovo.

Na stotinak metara od stadiona su zatvorene sve prodavnice i ugostiteljski objekti, dok su u njegovoj okolini teška vozila kosovske policije.

Da bi se izbegle gužve oko i u blizini stadiona, uspostavljene su dodate mere nadzora i kontrole, uključujući preusmeravanje i privremeno zaustavljanje saobraćaja.

Put oko stadiona je zatvoren za sva vozila, dozvoljen je samo prolazak pešaka.

Kosovska policija “u bezbednosnom perimetru” “filtrira” gledaoce da bi sprečila donošenje “neovlašćenih ili opasnih stvari” na stadion.

Na stadionu su mogli samo oni koji imaju i ulaznice i neki identifikacioni dokument, te oni koji nisu imali jedno ili drugo nisu ni mogli da priđu kapijama stadiona.

U stadion je zabranjeno uneti pirotehnička sredstva, staklene i plastične flaše bez obzira na veličinu, alkoholna pića i “narkotične supstance”, hranu bilo koje vrste – “osim hrane za decu do 24 meseca”, kišobrane, vatreno ili hladno oružje ili “bilo koje drugo oruđe koje se može koristiti kao oružje”, profesionalne kamere i video-kamere, kao i “bilo koji rasistički, ksenofobični, politički, verski promotivni materijal”.