Gostujući na Prvoj televiziji, ona je navela da ne zna šta se dogodilo medju novinarima različitih redakcija, ali da problem nije ni u njoj ni u pres službi predsednika Srbije.

Komentarišući navode da je unapred planirano ko će i koja pitanja postaviti nemačkoj kancelarki tokom konferencije za novinare u beogradskoj Palati Srbija, Vasiljević je kazala da je „pravilo“ prilikom poseta stranih državnika Srbiji da domaći i strani mediji postave po jedno ili po dva pitanja.

„RTS je izabran da postavi pitanje, jer ima to pravo svaki put kad strani državnici dolaze u Srbiju, a Tanjug je pokušavao da dogovori intervju sa Merkelovom, ali kako to nije uspeo, dobio je pravo na pitanje na konferenciji“, navela je savetnica predsednika Srbije.

Dodala je da je Junajted grupu i druge koji u vlasništvu imaju više medija, obavestila 11. septembra da zbog velikog interesovanja, mogu na konferenciju poslati samo jednog od novinara i jednog kamermana.

„Meni je žao što je tako, ali molim ih da se u ime svoje grupe dogovore ko će biti njihov predstavnik. Što se nas tiče dobrodošao je svako ko dodje“, rekla je Vasiljević.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.