Ona je za radio Sto plus navela da su u pitanju radovi prošlogodišnjeg saziva kolonije, koju je činilo devet umetnika iz Srbije i Crne Gore: Milosav Urošević, Isidora Jovčić, Denis Nogović, Đorđe Slavković, Vukašin Stanković, Kazim Dreković, Edin Malićević, Enes Sejfić i Muhamed Đerlek Maks.

„Kolonija je slikarskog karaktera, ali ove godine imamo i jednog karikaturistu i dva dizajnera u sazivu, a publici će biti predstavljeno 18 umetničkih radova. Cilj kolonije je razvijanje multietničnosti, multikulturalnosti kao i afirmacija savremene likovne umetnosti regiona, i odlična je prilika da se naši lokalni umetnici druže sa kolegama iz zemalja u okruženju“, navela je Jejna.

Dodaje da je ova manifestacija u prethodne 22 godine pored Novog Pazara bila održavana i u Plavu, Prijepolju, Sjenici i Rožajama, te da je u njoj do sada učestvovalo oko 210 umetniika.

Koloniju finansira grad Novi Pazar i Ministarstvo kulture Republike Srbije, a izložba se organizuje povodom obeležavanja 60. godina postojanja Kulturnog centra u ovom gradu.

Izložba radova 22. kolonije biće otvorena večeras u 19.30, a publika će moći da je pogleda u naredne dve nedelje.