„Bili smo prilično dobri prethodnih sezone i radujem se što sam ponovo ovde. Naravno, mnogo toga se promenilo od 2019. godine, ali mislim da možemo da obavimo dobar posao. Nema mnogo krivina, ali nadmorska visina je velika, što je uglavnom dobro za nas. Ali, kada se osvrnete na 2019, žestoko sam se borio sa Luisom i očekujem da će tako biti i sada“, rekao je Verstapen, preneo je Skaj.

Upitan da li će Mercedes biti bliži Red Bulu zbog manje nadmorske visine u odnosu na trku u Meksiku prošlog vikenda, u kojoj je Verstapen pobedio ispred Hamiltona, holandski vozač odgovorio je: „Sigurno, 100 odsto“.

„Nadmorska visina u Meksiku je izuzetno visoka, ovde je manja i prirodno je da će oni biti brži“, ocenio je on.

Uprkos prednosti od 19 bodova, Verstapen je rekao da može mnogo toga da se dogodi u poslednje četiri trke i podsetio da je tokom sezone izgubio i veću prednost.

„Imao sam veće vodjstvo u šampionatu koje je nestalo posle dva trkačka vikenda. Moramo ponovo da pokušamo da budemo najbolji što možemo, a posle ovog vikenda pokušaćemo da pobedimo u narednoj trci. Koliko puta imate ovakvu priliku? Možda od sledeće godine neću imati ovakvu priliku. Zaista uživam u trenutku“, dodao je on.

Posle sprint trke na Silverstonu u julu Verstapen je imao 33 boda prednosti, ali je posle sudara sa Hamiltonom prednost pala na osam bodova, a posle trke u Madjarskoj u kojoj je Verstapena udario Valteri Botas, sedmostruki svetski šampion stekao je osam bodova prednosti. 

U narednoj sprint trci u Monci u septembru, Verstapen je zauzeo drugo mesto, ali dan kasnije trku nije završio posle sudara sa Hamiltonom, koji je takodje morao da odustane.

Verstapen je ocenio da su oba incidenta posle sprint trka slučajna.

Vozač koji osvoji šampionsku titulu ima pravo da u narednoj sezoni nosi broj jedan na bolidu. Otkako su uvedeni standardni brojevi za vozače, pre sedam godina, broj jedan je na svom bolidu nosio samo Sebastijan Fetel 2014. godine. Hamilton je uvek vozio bolid sa brojem 44, a Niko Rozberg se povukao odmah po osvajanju titule 2016.

„Koliko puta imate priliku da vozite bolid sa brojem jedan? A to je dobro i za robu ekipe Red Bul. To je pametno“, rekao je Verstapen.

Trka u Brazilu na programu je u nedelju od 18 časova.