Veselinović je agenciji Beta na protestu rekao da dostojanstvo i broj ljudi na ulicama, kao i njihova istrajnost da se ispune zahtevi, kako je kazao, govore da se od toga neće lako odustati.

“Potrebne su korenite promene u društvu”, rekao je Veselinović i podsetio na zahteve protesta “Srbija protiv nasilja” koji su večeras po četvrti put organizuje u centru Beograda.

Protestom se traži smenjivanje članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina, gašenje štampanih medija i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi sa kojih se, prema tvrdnjama organizatora, “širi mržnja, nasilje i strah”, i ukidanje emisija koje promovišu nasilje.

Protest “Srbija protiv nasilja” počeo je u 18 časova ispred Skupštine Srbije, nakon čega se deo okupljenih uputio u šetnju Bulevarom kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta, pa Ulicom Ilije Garašanina do Takovske i RTS-a, a drugi do javnog servisa spustio direktno Takovskom. Kada su se te dve kolone spojile, formiran je najavljeni “prsten oko RTS-a”.

Protest “Srbija protiv nasilja” večeras se održava četvrti put, a na njega su pozvale opozicione Demokratska stranka, Narodna stranka, Ne davimo Beograd, Zajedno, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana i drugi, ali je naglašeno da protest nije stranački.