“Mi danas umesto lamenta nad zaista turobnom sudbinom našeg društva, umesto lamenta nad svim propuštenim prilikama, želimo da pošaljemo poruku nade i pozovemo građane da se trgnemo iz letargije, odbacimo ulogu žrtve, i uložimo svu svoju energiju da od Srbije napravimo dobro mesto za život naše dece i budućih generacija”, izjavio je Veselinović.

Istakao je da pripadnici Zeleno-levog fronta veruju da u Srbiji ima budućnosti i da od Srbije mogu stvoriti “zemlju koja će biti poštovana, zemlju koja je deo Evrope, zemlju iz koje ljudi ne žele da odu, zemlju u kojoj se deca rađaju”.

“Zato mi danas odbijamo da Srbija i Srbi moraju da budu žrtve, da su osuđeni da budu nesrećni. Odbijamo da budemo taoci politike onih koji od Srbije zahtevaju da bude stradalna, da njena deca moraju da budu oruđa zaveta čiji je smisao, ako je ikada i postojao, odavno zaboravljen, onih koji smatraju da je u Srbiji osmeh ili znak ludosti ili nepristojnosti”, rekao je Veselinović ispred zgrade Vlade.

“Zato mi ne damo Srbiju. Ne zato što se klanjamo lažnim idolima nacionalnih zabluda i mitova, već zato što se borimo za jedinu stvar koju možda još možemo samo mi da uradimo za našu decu. Da im ostavimo tu Srbiju da im bude dobar dom” – zaključio je Veselinović.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *