Veselinović je agenciji Beta rekao da je zatražio da istraga bude sprovedena protiv generalnog direktora RTS-a Dragana Bujoševića, predsednika Upravnog odbora Branislava Klanščeka i drugih članova tog tela.

“Očito je da je RTS pretvoren u rupu bez dna iz koje se izvlači novac građana Srbije, preko pretplate i budžeta Srbije. Uznemiravajuće su činjenice kako se beskurpoluzno troši novac i kako se kroz sukob interesa nameštaju poslovi zaposlenima ili članovima Upravnog odbora i njihovim poslovnim partnerima”, rekao je on.

Pozivajući se na podatke koje je objavio portal Pištaljka, Veselinović je kazao da je reč o “višemilionskim iznosima u evrima” i naveo da su poslovi “često sakriveni iza bolnih ratnih i nacionalnih tema poput ličnosti Mihajla Pupina ili probijanja koridora kroz Posavinu”.

“Time ova pljačka budžeta postaje još teža. Na žalost sve to gledaju i u tome učestvuju članovi Upravnog odbora i direktor, koga je i pored uslova za penziju, postavio vladajući SNS. Tražiću da se o stanju u RTS-u raspravlja i u Narodnoj skupštini i u nadležnom skupštinskom odboru”, najavio je Veselinović.