Veselinović je u saopštenju naveo da je razlog za tu zabranu i javno iznesena kritika režima (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića od strane Marović i pozvao međunarodnu zajednicu da osudi takvo ponašanje režima.

U saopštenju piše da je Jovani Marović zabranjen ulaz u Srbiju na aerodromu “Nikola Tesla”, te da joj je rečeno da je razlog zabrane ulaska “zaštita bezbednosti Republike Srbije i njenih građana”.

Veselinović je kazao da je građanima Srbije jasno da se “naprednjački režim” svakodnevno obračunava sa nepodobnim javnim ličnostima i opozicijom, ali sada, kako je dodao, i međunarodna zajednica može da se uveri kako u Srbiji prolaze oni koji mu se ne sviđaju.

On je naveo da progon Marović to jasno pokazuje, te pozvao međunarodnu zajednicu, predstavnike EU, da reaguju i osude takvo ponašanje režima.Ocenio je da je Vučić, zbog fotelje, spreman da izazove i međunarodne incidente i da progoni ljude i, kako je ukazao, da uradi bukvalno sve samo da zaštiti svoju vlast.

“Kako drugačije objasniti besmislenu zabranu ulaska u Srbiju bivšoj potpredsednici Vlade Crne gore osim da Vučić i (direktor BIA Aleksandar) Vulin leče frustracije i nervozu zbog očiglednih promena kojim je krenula Srbija, pa stvaraju nove incidente u regionu”, zapitao je on.

Prema njegovim rečima, Zeleno-levi front/Ne davimo Beograd će se izboriti da Srbija bude zemlja u kojoj su svi dobrodošli, a ne da se ljudima zabranjuje ulazak u nju.