“Kroz naše naplatne rampe godišnje prođe 66 miliona vozila, oko 185.000 dnevno, što donese kroz naplatu putarine zemlji oko 36 milijardi dinara godišnje, a od tog novca se rekonstruišu postojeći i grade novi putevi”, napisao je Vesić na Tviteru.

Dodao je da se iz kontrolnog centra preduzeća “Putevi Srbije” na naplatnoj stanici Vrčin prati stanje u saobraćaju i da prati blokadu mosta Gazela na autoputu kroz Beograd.

“Gazela je inače naša najkritičnija saobraćajnica, preko tog mosta dnevno se u oba pravca preveze oko 200.000 ljudi, prođe oko 130.000 vozila i više od 7.000 kamiona i više od 1.300 vozila javnog prevoza”, naveo je Vesić.

Vesić, koji je i član predsedništva Srpske napredne stranke, apelovao je na sve koji protestuju da ne blokiraju Gazelu i saobraćajnice, bez obzira što svako ima pravo da izrazi svoj politički stav.

“Blokiranje saobraćajnica znači da se nanosi šteta drugim ljudima, da se maltretiraju oni koji ne žele da učestvuju u protestu, da se prekidaju međunarodni koridori i postajemo zemlja koju izbegavaju oni koji koriste te koridore, pre svega strani kamioni, od čega prihoduje budžet Srbije”, kazao je Vesić.

Učesnici protesta “Srbija protiv nasilja” već više sati blokiraju saobraćaj na autoputu kroz Beograd i mostu Gazela, a opozicioni lideri koji su pozivali na taj protest, najavljuju da će ostati tu dok ne budu ispunjeni svi njihovi zahtevi.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *