Vesić, koji je jutros stigao u Pirot je kazao za RTS i da mesta za paniku nema ali da, kako je dodao, “za oprez ima”.
Rekao je i da gradjani treba da budu oprezni i da poštuju preporuke nadležnih.

Kazao je da je resorno ministarstvo formiralo dve komisije kako bi utvrdile sve činjenice u vezi, iskliznuća iz šina vagona cisterne s amonijakom koje se desilo juče.

Upitan šta je uzrok iskliznuća iz šina te cisterne i ukazivanja novinara da se to nije desilo prvi put, Vesić je odgovorio da je to loša infrastruktura, te da mu ne treba komisija da bi to utvrdio.
Dodao je da je pitanje zašto se tri godine čekalo za raspisivanje tendera za rekonstrukciju tog dela pruge, iako je, kako je kazao, novac obezbedjen iz kredita.

Zahvalio je pripadnicima Sektora Ministarstva unutrašnjiih poslova (MUP) za vanredne situacije na angažovanju kao i predstavnicima lokalnih vlasti.
Predstavnik tog sektora MUP-a Boban Stefanović je kazao da su tokom intervencije dva vatrogasca povredjena i da je njihovo zdravstveno stanje dobro.

Rekao je i da su pripadnici tog sektora od momenta kada su obavešteni o akcidentu bili na terenu i da su organizovali evakuaciju ljudi sa dela auto puta u blizi iskliznuća cisterne s amonijakom.

Dodao je da je 56 osoba ukupno evakuisano sa auto puta, naplatne rampe…

U Pirotu je na snazi vanredna situacija zbog curenja amonijaka iz cisterne koja je juče popodne iskliznula iz šina.
Zbog raznih zdravstvenih tegoba medicinski je zbrinuto više od 50 osoba.