Treće mesto u trci seniora na 3.000 metara zauzeo je Ivan Andrejev iz Bugarske, drugi je bio Miloš Malešević iz Indjije, a prvi u konkurenciji starijih juniora Botolin, koji je sinoć faktički zabeležio dvostruku pobedu na najstarijim uličnim trkama u Evropi.

„Zadovoljan sam jer je bila dobra trka. Ovde je uvek odlična organizacija, kao i publika. Doći ću sigurno i sledeće godine“, izjavio je Botolin.

U trci starijih juniorki na 1.500 metara pobedila je Saima Murić iz Novog Pazara, a u trci starijih juniora Dario Bašić Palković iz Subotice. Ćupričanin Aleksa Milanović bio je treći.

Jedna od pozitivnijih strana 76. uličnih trka Memorijal „Aleksandar Petrović“, kako se ova manifestacija i zvanično naziva, predstavljalo je učešće velikog broja devojčica i dečaka, učenika ćuprijskih osnovnih škola, koji predstavljaju bazu i za atletiku, ali i za ćuprijski sport uopšte.

Predsednik Skupštine opštine Ćuprija Ninoslav Erić je na ceremoniji dodela medalja i pehara najboljima u glavnoj trci rekao da se u Ćupriji stvaraju uslovi za nove šampione.

Ovu sportsku manifestaciju otvorio je zamenik predsednika opštine Ćuprija Vladimir Vasiljević, koji je rekao da će lokalna samouprava preduzeti sve da Ćuprija ponovo bude u vrhu srpske ali i regionalne atletike.

Predsednik i trener Atletskog kluba Morava iz Ćuprije Dragan Zdravković je kazao da je Ćuprija još jednom potvrdila da je grad atletike.

„Ovo je najstarija ulična trka u Evropi. Ovo je prva godina koja je prošla bez Vere Nikolić, na žalost. Ali njoj smo se odužili na pravi način otvaranjem atletskog stadiona i atletskim mitingom koji nosi njeno ime“, rekao je Zdravković.

Medju zvanicama bili su nekadašnji atletski šampioni Dane Korica, Marcel Vučetić, Edin Zukorlić, Zora Tomecić, Dejan Pajkić.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.