Vidić se kandidovao za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, a na izbornoj skupštini 14. marta ptotivkandidat će mu biti Dragan Džajić.

“Pre 18 godina sam otišao iz Srbije. Deca su mi rođena u inostranstvu i pre svega zbog njih sam želeo da se vratim u Srbiju. Govorio sam o problemima u srpskom fudbalu, ali kada sam uvideo da moje reči nemaju težinu i da se ništa ne menja, odlučio sam da ponudim sebe i svoje iskustvo kao rešenje”, rekao je Vidić u emisiji “Oko” na Radio televiziji Srbije .

On je dodao i da je odlučio da po završetku karijere “ide težim putem” i da trenerske licence dobije u inostranstvu iako je u Srbiji “mnogo lakše doći do njih”.

“Učio sam od Aleksa Fergusona, koji je od Mančester junajteda stvorio jedan od najvećih klubova na svetu. Želim da to prenesem i na fudbal u Srbiji. Da se edukujemo i profesionalizujemo, od amaterskog do profesionalnog nivoa”, izjavio je Vidić.

Vidić je dodao da se u njegovom timu nalaze Branko Milutinović Nordeus, Dragoljub Vukadinović, Petar Jovanović, Milorad Mažić, Danko Lazović i Milan Jovanović.

“Želim da na bazi iskustva i novih tehnologija, uz ljude iz privrede i sporta, društveno odgovorne i patriote, odagnamo sve sujete i pomognemo srpskom fudbalu. Pratićemo državnu politiku i čuvati državne interese, ali ja nisam član ni jedne stranke, i svi u mom timu su apolitični. Uvek sam bio timski igrač, znam pravac, i okupio sam uspešne ljude koji mogu da mi pomognu, a oni svi su pristali pro bono, da pomognu meni i Fudbalskom savezu Srbije”, rekao je Vidić.

Vidić je rekao i da je u odličnim odnosima sa predsednikom Evropske fudbalske unije (Uefa) Aleksandrom Čeferinom, koji “radi odličan posao, prvenstveno za zemlje i klubove Istočne Evrope”.

“Moramo da napravimo tim koji će napraviti ozbiljan program, kako bi što bolje crpeli resurse koje nam Uefa konstantno nudi. Mislim da ćemo u Čeferinu imati velikog prijatelja”, rekao je Vidić.

On je naveo i da smatra da je veliki uspeh reprezentacije plasman na Svetsko prvenstvo kao prvoplasirana u grupi, a da je na samom turniru bilo “i dobrih i loših stvari”.

“Ja sam sa 19 godina postao kapiten Zvezde. Mladi danas slabije dobijaju šansu i brzo odlaze u inostranstvo. Fudbalski savez bi trebalo da bude servis klubovima. Da ponove stekne poverenje i da postavlja standard. Da budemo ispred a ne iza vremena, i da izađemo iz zone komfora”, rekao je Vidić.

On je izjavio i da bi trebalo da se prestane sa podelama, da on želi da bude “rešenje a ne problem” i da fudbal treba da ujedinjuje.

“Ja sam bio kapiten Zvezde, ali ja sam prvenstveno vezan i emotivno i navijački, i na prvom mestu mi je Srbija. Trebalo bi da prestanemo da se delimo, regionalno, navijački, politički.. i da kada dođe utakmica reprezentacije navijamo za Srbiju”, rekao je Džajić.

Vidić je reko da ima odličan odnos i da poštuje protivkandidata Dragana Džajića, i da će sa njim ostati u dobrim odnosima bez obzira ko pobedi na izborima.