Državljanin Iraka Mustafa Q.Z.A-B. (28), državljanin Švedske i Sirije A. H. (23), državljanin Jordan i Srbije D. S. (38) i državljanin Sirije Hrfen O. (29) lišeni su slobode 13. februara, dodaje se u saopštenju.

Saslušani  su u tužilaštvu gde su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu, navelo je VJT.

Na predlog tužilaštva, Viši sud u Beogradu im je odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi uticali na svedoke.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su “silom i pretnjom ubistvom odveli i zadržali oštećene F. B. i M.K u iznajmljenoj kući u Maloj Vrbici”, piše na sajtu VJT.

Oštećene su držali u odvojenim sobama, ruku vezanih lisicama i nogu plastičnim uzicama, a tukli su ih drvenim palicama uz pretnje ubistvom,

Primoravali su  ih da od porodica traže novac kako ih ne bi ubili i da bi ih pustili na slobodu, te su im dali im rok za isplatu do 13. februara 2024. do 10.00.

Oštećeni su sa mobilnih telefona, koje su im dali osumnjičeni, putem video poziva kontaktirali porodice tražeći novac i to oštećeni F.B. 200.000 evra, a M.K. 100.000 evra.