Vaterpolo klub Novi Beograd saopštio je danas da je Aleksandar Šapić deo tog kluba i poručio da niko ne mora lažima da brani klub od njega.

„Aleksandar Šapić je deo nas, on je ovaj klub osnovao, sve nas u njega doveo i nema potrebe da nas od njega lažima brane upravo oni koji su sve činili godinama da vaterpolo klub Novi Beograd ne izraste u ono što danas jeste – ubedljivo najsnažniji klub u regionu i jedan od najboljih u Evropi“, navodi se u saoštenju stručnog štaba, trenera, igrača i uprave vaterpolo kluba Novi Beograd.

Pojedini beogradski mediji su ranije objavili da je Šapić posle osvojenog trofeja u Kupu Srbije verbalno napao igrače i stručni štab, a Novi Beograd je naveo da današnjim saopštenjem želi da „prekine laži i neistine koje se plasiraju već danima“.

„Ne treba niko naš klub da brani od nas samih, a naročito ne treba da nas brane upravo oni koji su imali najviše zamerki kada je ova ekipa formirana i kada smo najavili da želimo da vratimo srpski vaterpolo u sam evropski vrh“, navodi se u saopštenju.

„Jedan deo javnosti se tome usprotivio i na sve načine pokušao da zaustavi formiranje ove ekipe, a istovremeno zaustavi rast i razvoj našeg kluba koji već sedam godina, iz godine u godinu, izrasta u jedan od najboljih vaterpolo klubova Evrope, što smo nedavno osvajanjem Regionalne lige i potvrdili“, dodaje se.

Novi Beograd je istakao da je u zemlju vratio najbolje stručnjake, da je doveo najbolje evropske igrače, reprezentativce Srbije i da je učinio sve da oni imaju uslove za rad slične najboljim klubovima Evrope.

Klub je, takodje, podsetio i da je dobio organizaciju završnog turnira Lige šampiona.

Stručni štab, treneri, igrači i uprava Novog Beograda su zamolili sve da, ako nisu u stanju da pomognu, ne odmažu klubu plasiranjem laži u medijima i istakli da nikada nisu bili jedinstveniji i odlučniji u nameri da nastave sa postizanjem velikih rezultata.

Oni su istakli da su „velika i složna porodica“ i da neće dozvoliti da bilo ko „svoje frustracije, neuspehe, nezadovoljstva ili lične obračune sprovodi preko ledja Novog Beograda“ i da će učiniti sve da zaštite klub.

„I da još jednom podvučemo Aleksandar Šapić je, ne samo deo naše porodice, nego neko oko koga je ona okupljena i zato smo mu svi mnogo zahvalni na svemu što je uradio i što danas radi za naš klub i kamo sreće da je više takvih ljudi u našem sportu, jer bi to značilo da srpski sport za svoju budućnost ne treba da brine“, zaključuje se u saopštenju stručnog štaba, trenera, igrača i uprave Novog Beograda.