Kako se navodi u saopštenju, sa stavovima koje je zauzeo Vrhovni kasacioni sud moguće je polemisati isključivo u zakonskim okvirima

„Pogrešno interpretirana dopuna stava VKS vezano za troškove obrade kredita, koji nije izmenjen u odnosu na stav iz 2018. godine, a kako se to pokušava prikazati u javnosti, već dopunjen objašnjenjem o dometu njegove primene, upravo je rezultat nesaglasnosti sudova u njihovim odlukama i obrazloženjima, te potrebe ujednačavanja sudske prakse“, piše u saopštenju.

Opšta sednica, koju čine sve sudije Vrhovnog kasacionog suda, u saopštenju je osudila „potrebu odredjenih interesnih grupa da davanjem sopstvenog tumčenja obmanu javnost i politizuju rad Vrhovnog kasacionog suda“.

Nekoliko desetina advokata okupilo se na današnjem protestu ispred Vrhovnog kasacionog suda, gde su izrazili nezadovoljstvo povodom promene stava tog suda o troškovima obrade kredita u sporovima izmedju banaka i gradjana.

Advokat Miroslav Živković izjavio je na protestu da Vrhovni kasacioni sud (VKS) ima 24 sata da „izbriše dopunu pravnog stava iz 2018. godine, jer će u suprotnom advokati ponovo protestvovati u petak ili subotu, ali ne na miran način“.