Obradović je u pisanoj izjavi naveo da je ona smenjena po nalogu predsednika Privremenog organa Beograda Aleksandra Šapića.

“Neko ko je zaustavio nelegalnu gradnju Šapićevog prijatelja Mirjana Nešovića, bivšeg direktora njegovog vaterpolo kluba ili Vladimira Mandića, bivšeg rukometaša i istaknutog člana SNS-a, koji je prijavio 154 fantomska birača na svojoj adresi, i neko ko je, kako se navodi u medijima, zatvorio još 150 divljih gradilišta širom Beograda, za to treba da bude nagrađen a ne smenjen”, ocenio je Obradović.

Prema njegovim rečima, inspektorka se očigledno “drznula” da radi svoj posao, a ne da zatvori oči.

Obradović je kazao da na taj način Šapić i Srpska napredna stranka (SNS) žele da pošalju jasnu poruku zaposlenima u Gradskoj upravi da se ne treba držati zakona već naloga koji stižu iz njihove “koruptivne kuhinje koja radi u interesu bahatih investitora bliskih vlasti”.

“Aleksandar Šapić, koji uzurpira mesto u Starom dvoru jer nije dobio poverenje građana Beograda čak ni na pokradenim izborima, nema ni zakonsko ni moralno pravo da odlučuje o sudbinama zaposlenih koji pokušavaju da rade svoj posao na normalan način u ovom haotičnom okruženju”, ocenio je Obradović.