Na današnjoj sednici predsedništvo SNS-a odlučilo je da „podmladi“ rukovodstvo parlamenta, ali i buduće Vlade, rekao je novinarima funkcioner SNS Nikola Selaković.

„Na predlog predsednika Aleksandra Vučića, predsedništvo SNS odlučilo je da naš kandidat za funkciju predsednika Skupštine Srbije bude doktor Vladimir Orlić. On je izuzetan mladi čovek, ostvaren na obrazovnom, naučnom, profesionalnom i političkom planu, iza njega stoji više od 80 naučnih i stručnih radova“, kazao je Selaković.

Ocenio je da iza Orlića stoji „fantastična biografija“ i da je on „izuzetan borac za demokratiju, legalnost i glas naroda u skupštini“.

Selaković je dodao da su kandidati za buduće rukovodstvo poslaničke grupe SNS ali i funkciju potpredsednika parlamenta Milenko Jovanov, Marina Raguš, Nevena Djurić i Sandra Božić.

Predsedništvo SNS je ovlastilo lidera stranke Aleksandra Vučića da vodi razgovore o budućoj koaliciji a Selaković je najavio da će za 10 dana biti održana nova sednica predsedništva stranke na kojoj će se naprednjaci izjasniti o politici buduće Vlade i kadrovskim rešenjima u njoj.