Fudbaleri Srbije igraju u petak od 20 časova utakmicu sa Švajcarskom, a pobeda u tom meču, ukoliko Kamerun ne pobedi Brazil, vodi ih u osminu finala Mundijala.

Ukoliko pobede i Kamerun i Srbija, gledaće se ukupna gol-razlika, a ako ekipe budu izjednačene i po tom kriterijumu, gledaće se ko je postigao više golova.

Vlahović je odbacio medijske navode da je u lošim odnosima sa selektorom Draganom Stojkovićem i da zbog toga nije igrao do sada.

On je naveo da su te priče “ozbiljne gluposti i nebuloze” i da ljudi koji ih plasiraju rade “protiv interesa reprezentacije”, ističući da se igrači ne osvrću na te priče.

“Mi smo ujedinjeniji nego ikad, atmosfera je nikad bolja, kao što je bila i u ovih prethodnih godinu i po dana i mislim da se ništa nije promenilo”, istakao je Vlahović.

Kazao je da je morao da reaguje na te priče i da će se, ukoliko bude trebalo, braniti i pravno.

Vlahović je istakao da osećaju podršku navijača, uz ocenu da je narodu u Srbiji veoma značilo što su se plasirali na Svetsko prvenstvo.

“Oseća se da veruju u nas. Svetsko prvenstvo smo počeli sa porazom i nerešenim rezultatom, ali maltene smo znali da će nam utakmica sa Švajcarskom odlučivati (prolaz u osminu finala)”, dodao je on.

Istakao je da moraju da idu na pobedu protiv Švajcarske, i da će na toj utakmici morati da igraju iznad svojih maksimuma.

“Da li ćemo pobediti ili ne – ako su oni bolji, neka nas pobede, ako nisu, pobedićemo mi, ali sam uveren da ćemo sigurno pružiti i više nego što možemo”, rekao je on.

Vlahović je istakao da imaju snage, volje, kvaliteta i želje i kazao da se nada da će sve to moći da se vidi u petak.

“Odgovara nam samo pobeda, idemo na sve ili ništa i nadam se da ćemo obradovati celu naciju. San je igrati za reprezentaciju i predstavljati svoju zemlju na Svetskom prvenstvu”, naglasio je on.

Reprezentacija Srbije posle dve odigrane utakmice na Mundijalu ima jedan osvojen bod, nakon poraza od Brazila (0:2) i nerešene utakmice sa Kamerunom (3:3).

Brazil je sa dve pobede u grupnoj fazi obezbedio prolaz dalje, a Švajcarska sa tri i Srbija i Kamerun sa po jednim bodom u petak u 20 časova boriti za jedno preostalo mesto iz Grupe G u završnici prvenstva.