Američki predsednik Džozef Bajden rekao je da su SAD uz Severnu Koreju tokom ovog tragičnog perioda.

“Plačemo zajedno sa narodom Republike Koreje i upućujemo najbolje želje za brzi oporavak svih povredjenih”, rekao je Bajden u saopštenju.

Kineski predsednik Si Djinping izrazio je saučešće Seulu i rekao da je “šokiran” tragičnim dogadjajem u kome je stradalo više od 150 ljudi tokom proslave Noći veštica, objavila je danas dršavna kineska televizija CCTV.

“U ime vlade i naroda Kine izražavam duboko saušešće zbog nastradalih”, rekao je Si u poruci upućenoj južnokorejskom predsedniku Jun Suk-jeolu.

Japanski premijer Fumio Kišida rekao je danas da je “duboko rastužen” posle meteža u Seulu.

“Jako sam šokiran i duboko rastužen zbog ekstremno tragične nesreće u Itaevonu u Seulu, koja je odnela brojne dragocene živote, medju kojima su mladi koji su imali budućnost pred sobom”, napisao je Kišida u tviter poruci.

Najmanje 151 osoba stradala je sinoć u metežu u uskoj ulici u Seulu tokom proslave Noći veštica, prema najnovijem bilansu. Mnogi od stradalih su tinejdžeri, ili mladi u 20-tim godinama koji su bili zarobljeni, ili pritisnuti u uskoj ulici u Seulu.

Strahuje se da bi broj mrtvih mogao dalje da raste pošto su 24 od 104 osobe koje se nalaze u bolnicama zbog povreda u kritičnom stanju, prema gradskom štabu za katastrofe.

Očevici su rekli da su ulice bile toliko gusto popunjene ljudima i vozilima koja se sporo kreću da je bilo gotovo nemoguće za spasilačke ekipe i kola hitne pomoći da stignu do uličice gde se dogodila tragedija.