Na sajtu NATOA-a navodi se da će sastankom predsedavati predsednik Vojnog komiteta admiral Rob Bauer i da će na prvoj sednici biti i generalni sekretar te alijanse Jens Stoltenberg.

Na sastanku će biti šefovi odbrane savezničkih zemalja i njihove pozvane kolege iz Finske i Švedske kao i vrhovni komandant savezničkih snaga za Evropu (SACEUR) general Kristofer Kavoli i vrhovni komandant strateških snaga (SACT), general Filip Lavin.

Vrhovni komandant SACT, general Lavigne, predvodiće drugu sednicu istog dana o zapažanjima iz tekućeg rata u Ukrajini i ubrzanju primene NATO-ovog koncepta ratnih dejstava i Agende za razvoj ratovanja.

O stanju na Kosovu, “bezbednosnom okruženju” i misiji KFOR razgovaraće se na prvoj sednici drugog dana  zasedanja kada će se sastati načelnici štabova odbrane sa svojim operativnim partnerima u Kosovskim snagama (KFOR) iz Jermenije, Austrije, Finske, Irske, Moldavije, Švedske, Švajcarske i Ukrajine.

Vojni komitet će zatim razgovarati o neborbenoj misiji NATO-a i misiji izgradnje kapaciteta u Iraku sa svojim operativnim partnerima Švedskom, Finskom i Australijom.

Na završnoj sednici Vojni komitet će razmotriti tekuću podršku NATO-a Ukrajini.