Fudbaler Partizana Vladimir Volkov rekao je danas da crno-beli izgledaju mnogo ozbiljnije nego prošle godine, kao i da je vreme da ekipa Novog Pazara kapitulira na domaćem terenu.

“Čeka nas teško gostovanje Novom Pazaru, pogotovo što je prvo kolo. Sve oči će biti uprte u tu utakmicu. Mi poštujemo protivnika, ali vreme je da i oni kapituliraju. Znamo šta nas čeka, ali se nećemo busati u grudi, bićemo skromni, ali i samouvereni”, rekao je Volkov novinarima u Sportskom centru Teleoptik.

Prvu utakmicu prolećnog dela šampionata Partizan igra u subotu od 13.30 na gostovanju protiv Novog Pazara. Crno-beli u Novom Pazaru do sada nisu zabeležili trijumf u prvenstvenim mečevima.

Volkov je istakao da je ekipa dosta napredovala u odnosu na prošlu godinu.

“Drugačije sve izgleda, ali pripremni period je jedno, sve ostalo je drugačija priča. Ne bih davao sad neke prerane ocene, ali na osnovu ovoga kako smo radili i kako smo igrali imamo prava da se nadamo samo dobrim stvarima… Izgledamo dosta ozbiljno, dosta bolje nego prošle godine, a na nama je da to i pokažemo na takmičarskim utakmicama”, rekao je odbrambeni fudbaler šampiona Srbije.

Volkov se složio i sa ocenom novinara da je Partizan na pripremnim mečevima igrao dobro u odbrani.

“Kad kažem da izgledamo dosta bolje, prvenstveno mislim na zadnju liniju. Odbrani sada igraju svi, svih 10, 11 igrača, što nije bio slučaj u prethodnim mesecima, tako da je nama lakše, imamo veću čvrtstinu u odbrani”, dodao je Volkov.

Jesenji deo šampionata crno-beli su završili na prvom mestu sa 33 boda, bodom više od Crvene zvezde.