Oni su, piše VOICE, naveli da su o takvoj odluci Komisije saznali nakon telefonskog poziva iz kancelarije direktorice PU “Vlada Obradović Kameni” Anite Vončevski, a da je utvrdjeno da je spisak iz političkih pobuda sastavio poverenik Srpske napredne stranke Pećinci i lokalni biznismen Milorad Pantić Luki.

Prema saznanjima VOICE-a, opštini Pećinci kao investotoru nadležno Odeljenje odobrilo je 11. oktobra izmenu gradjevinske dozvole za dogradnju vrtića u toj sremskoj opštini, kojom je predračunska vrednost radova koja je u martu ove godine iznosila 36.826.738, 33 dinara bez PDV-a, uvećana za skoro 55 miliona dinara i sada je 91.645.484,11 dinara bez PDV-a.

U šturom obrazloženju izmenjene odluke piše da je došlo do “promene investiocionih troškova”. A, osim novčanog iznosa, u projektu ništa nije menjano.

Inače, piše VOICE, dogradnja vrtića u Pećincima je započeta početkom ove godine kada su prvog februara odobreni lokacijski uslovi a narednog meseca i gradjevinska dozvola. I tada je predračunska vrednost radova iznosila 36.826.738,33 dinara bez PDV-a.

VOICE podseća da je krajem juna dostavljena tehnička dokumentacija u pogledu mera zaštite od požara i da je taj zahtev usvojilo Odeljenje za urbanizam.

Dalje se podseća da odluku o dogradnji vrtića nije kao potencijalno rešenje problema prekobrojne dece pominjao ni predsednik te sremske opštine Siniša Djokić, iako je, po dokumentaciji u koju je VOICE imao uvid, taj posao pokrenut još početkom godine.

Nadležni, dodaje VOICE, nisu odgovarali na njihova pitanja niti mejlove u vezi sa ovim slučajem.