“Dogovorili smo da PKS u najskorije vreme organizuje radionice na kojima bi domaće kompanije resornim ministrima predstavile šta se može i mora učiniti kako bismo zajedno unapredili ekonomski ambijent u Srbiji. Samo zajedno možemo učiniti Srbiju ekonomski jakom i stabilnom, posebno u ovim mutnim vremenima”, izjavio je Vučević, saopštila je PKS.

On je dodao da je sa predsednikom PKS razgovarao i o novom načinu organizovanja Saveta za BDP na kome će se donositi važne odluke o funkcionisanju privrede i načinima rasta bruto domaćeg proizvoda u zadatim okvirima.

Jedna od tema razgovora bila je i formiranje novog Saveta za digitalizaciju koji bi donosio najbolja rešenja u ovoj za Srbiju jednu od ključnih oblasti.

Predsednik PKS Marko Čadež naglasio je da je ideja PKS o uključivanju što većeg broja domaćih kompanija u projekat “Skok u budućnost 2027” I “Ekspo 2027” naišla na podršku premijera Srbije.

“Imamo podršku premijera Vučevića da izradimo Registar poslova naših kompanija koje mogu da učestvuju, ne samo u izgradnji i opremnju prostora gde će biti održan ‘Ekspo 2027’, već i ostalih projekata iz plana predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije ‘Skok u budućnost'”, rekao je Čadež.

On je dodao da će PKS odmah početi sa anketiranjem kompanija kako bi se došlo do jasnih i preciznih podataka na kojim se sve poslovima mogu angažovati domaće kompanije u okviru 18 milijardi vrednih projekata.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *