“To što je predočeno predsedniku (Srbije Aleksandru Vučiću) nije ništa što je prijatno ili milozvučno za gradjane, tako da su veliki izazovi pred nama. Ništa se tu nama lepo ne nudi, a očekuju se teške odluke, kako oni vide da treba da bude koncipirano u smislu formulisanja tog sporazuma sa nekim perspektivama koje bi trebalo da nas uvere da nas čeka bolja budućnost”, rekao je Vučević za RTS o jučerašnjem sastanku predsednika Aleksandra Vučića sa medjunarodnim posrednicima.

Vučević je dodao da medjunarodni predstavnici imaju cilj da Priština dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama, kao i da Zajednica srpskih opština mora da bude formirana. Takodje je rekao da je važno da Srbija bude “politički mudra” i izbegne svaki mogući konflikt.

“To ne znači da Srbija bude na kolenima. Srbija neće biti na kolenima, Srbija neće biti ponižena i ne bih voleo da neko doživi da smo mi sada kapitulirali ili smo pod nekom politikom koja nas vodi u potpuni gubitak identiteta, nego ljudi moraju da dožive da je ogroman pritisak na državu”, kazao je ministar.

Kada je reč o poplavama koje su zadesile delove Srbije, ministar je kazao da je Vojska Srbije angažovana sa 100 odsto kapaciteta i da je najteže u Raškom i delu Zlatiborskog okruga.