Vučević je jutros rekao za TV Prva, da će građani videti gotovo sve vrste oružja koje ima VS, ali i neke novitete, podsetivši da se svečanost održava povodom Dana Vojske Srbije, za koju je istakao da je “garant očuvanja mira i slobode”.

Govoreći o domaćoj namenskoj industriji, on je, kako je naveo “po deseti put” rekao, da se ne prodaje ni jednoj zaraćenoj strani ono što ona proizvede.”A da li će neko ko je kupio to od nas da zloupotrebljava? Moguće”, rekao je ministar odbrane, ukazujući da se ne zna gde će oružje posle da završi.Ali, naglasio je, “to ne može da se stavi na teret Srbiji jer se ponašamo kao savesni prodavac i poštujemo sve norme međunarodne trgovine”.”Srbija ne učestvuje u sukobu u Ukrajini ni na jednoj strani, mi navijamo da se taj bratoubilački rat što pre zaustavi, da je do Srbije danas bi stao, ratuju dva bratska, slovenska, pravoslavna naroda”, rekao je Vučević.

Komentarišući sinoćnji televizijski intervju predsednika Srbije, Vučević je rekao da je “zadovoljan što je (Aleksandar Vučić) imao vrlo snažan, emotivan nastup, iako uvek postoji preporuka političarima da ne pokazuju emocije kad su osetljive teme, kad je analizirao farsu od izbora koji se spremaju na severu Kosova”.

Vučević je rekao da je “zabrinut za bezbednost” Srba na Kosovu i Metohiji i pozvao ih da ne nasedaju na moguće provokacije.