On je, gostujući na televiziji Hepi, ocenio da to što beogradske vlasti dozvoljavaju da neko prođe sa ispravom izdatom u Prištini ne znači priznanje Kosova i Metohije kao nezavisne države.

“Ako danas krene zabrana dinara to je poruka Srbima da ne mogu da opstanu. Kurti ne mora da se obazire na opomene Kvinte, proteruje nam i teroriše narod. Ali on od toga nema ništa, mi nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova i borićemo se za našu teritoriju i naš narod, ali je užasno teško”, rekao je Vučević.

On je naveo da je utisak da uvek dolaze loše vesti sa Kosova i Metohije, jer režim Prištine ima podršku velikih sila.

“(Predsednik Srbije Aleksandar) Vučić na najbolji mogući način čuva interese Srbije, a Kurti je ohrabren da nas uvlači u sukobe. Kurti pravi istorijsku grešku, sprovodi nasilje nad srpskom manjinom, to je dugoročno neodrživo i obiće mu se o glavu. A te tablice koje smo mi dozvolili ne remete nas ništa, nije uspeh, ali nije ni tolika šteta”, naveo je Vučević.

Povodom jučerašnjeg predstavljanja opreme Vojske Srbije Vučević je izjavio da je njegovo ministarstvo dobilo rok da do maja izađe s kompletnim izveštajem i analizom koja se tiče suspenzije obaveznog vojnog roka.

“Znači do maja detaljna analiza sa nekoliko opcija, sa okvirima, rokovima, troškovima. Moramo osposobiti regrutacione centre, zdravstvene centre, kasarne. Sve to treba da se pripremi”, rekao je Vučević.

Vučević, koji je i predsednik Srpske napredne stranke, je o postizbornoj situaciji u Srbiji, rekao da su svi dobrodošli u Parlament, a govoreći o udruženoj opoziciji ocenio je da nasilje i opstrukcije neće biti tolerisani.

On se osvrnuo na decembarske izbore i ponovio da je bilo “nikad manje prigovora, a nikad veći broj posmatrača”.

“Nakon izbornih rezultata, opozicija pokreće scenario koji je i najavila da se sprema ako ne pobede. Video sam da najavljuju još neke opstrukcije, ali nadam se da se neće odreći mandata. Jer oni na taj način kažnjavaju građane koji su im dali ne mali broj glasova”, rekao je Vučević.