Predsednik vlade ocenio je da je Srbija opredeljena za dalji razvoj i unapređenje odnosa u vojno-tehničkoj i vojnoobrazovnoj saradnji o čemu svedoči i uzlazni trend odnosa Srbije i Egipta u ovim oblastima.

On je podsetio na nedavnu posetu predsednika Egipta Abdela Fataha al Sisija Srbiji i izrazio uverenje  da će dve zemlje nastaviti unapređenje bilateralnih odnosa i intenziviranje političkog dijaloga.

Predsednik vlade je izrazio duboko razočaranje zbog odluke Egipta da glasa za rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, i poručio da je Srbija opredeljena za očuvanje mira i stabilnosti u regionu, što  predstavlja osnovni preduslov prosperiteta Zapadnog Balkana, navodi se u saopštenju.

Ponovio je strateško opredeljenje Srbije kao vojno neutralne države, koja predstavlja pouzdanog partnera svim relevantnim akterima u domenu međunarodnih odnosa, kao i bezbednosti i odbrane.

Komandant Vazduhoplovnih snaga Egipta čestitao je Vučeviću na novoj funkciji i izrazio uverenje da će tokom njegovog mandata saradnja dve zemlje dostići viši nivo odnosa. On je pozvao Srbiju da učestvuje na predstojećem Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme, koji se ove godine održava u Egiptu.