“Nek nam živi Republika Srpska (RS), plod ljubavi srpskog naroda. I da nam živi naša jedina Otadžbina, slobodna i večna majka Srbija”, poručio je Vučević, na ceremoniji u kojoj su učestvovali i predsednik RS Milorad Dodik i poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Porfirije.

Kako je Vučević istakao, razmere stradanja Srba na ovom prostoru, ali i u Prvom i Drugom svetskom ratu, ukazuju da je reč o “kontinuitetu genocidne politike, čiji je cilj da se uništi srpski narod”.

On je rekao da su Srbi stradli samo zato što su pravoslavni Srbi, da su ih “klali i ubijali i u Prvom i Drugom svetskom ratu razne kama i handžar divizije”, podsetivši da je eparhiju na ovom prostoru osnovao još početkom trinaestog veka Sveti Sava.

Takođe je naveo da su zone pod zaštitom Ujedinjenih nacija na ovom prostoru korišćene za nastavak terorisanja srpskog naroda, kao i da je vojska Nasera Orića počinila bezumne zločine.

“I nikom ništa. Nema ni ratnog zločina, ni genocida nad Srbima, naše žrtve niko ne broji, niko ne oplakuje sem nas samih”, istakao je Vučević.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *