Kuleba i Vučević su razgovarali o aktuelnoj bezbednosnoj i političkoj situaciji u svetu i ekonomskoj saradnji dve države u tim okolnostim, saopšteno je posle susreta.

Kuleba je rekao da je njegovom posetom poručuje da postoji prostor da se odnosi država dodatno učvrste, navodeći da je jedan od razloga sličnost srpskog i ukrajinskog naroda, saopštila je Vlada.

“Srbija i Ukrajina imaju mnogo različitog, ali isto tako i zajedničkog i zato je moguće da zajedno gradimo budućnost u mnogim oblastima, zaključio je ministar spoljnih poslova Ukrajine”, piše u saopštenju.

Vučević je sagovorniku ponovio stavove zvaničnog Beograda u vezi sa situacijom na Kosovu i o rezoluciji o Srebrenici.

On je dodao da Priština nije ispunila nijedan zahtev koji je pred nju postavljen, kao da je neverovatno da neko posle skoro tri decenije pokreće ponovo pitanje Srebrenice.

“Otvoreni smo za prijateljske razgovore o svim pitanjima i na svim nivoima”, rekao je premijer i zahvalio sagovorniku na tome što je spomenuo humanitarnu pomoć koju je Srbija poslala ukrajinskom narodu.

Kuleba je nakon sastanka u Vladi Srbije otišao na sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u Vili “Mir” nastavivši prvu posetu nekog visokog ukrajinskog zvaničnika Srbiji, od početka ruske agresije u februaru 2022.