On je istakao da je Srbija javno osudila zločin u Srebrenici i da će se podnošenjem rezolucije produbiti podele unutar Bosne i Hercegovine, s obzirom da ne postoji konsenzus oko ovog veoma osetljivog pitanja.

Vučević je danas tokom sastanka sa izaslanikom Ministarstva spoljnih poslova Nemačke za Jugoistočnu Evropu, Tursku, OEBS i Savet Evrope Mihaelom Rajfenštulom konstatovao je da su bilateralni odnosi razvijeni i karakteriše ih intenzivna saradnja na brojnim poljima.

Srbija, dodao je, posebno ceni Nemačku kao veoma značajnog ekonomskog partnera.

Tokom sastanka naglašeno je i da je deeskalacija situacije i stabilizacija bezbednosnih prilika u regionu zajednički interes, kao i evrointegracija regiona, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Vučević je rekao da glasanje za članstvo Kosova u Savetu Evrope predstavlja opasan presedan i narušavanje suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije, kao punopravne članice Ujedinjenih nacija i Saveta Evrope.

Rajfenštul se saglasio sa ocenom da je saradnja dve zemlje stabilna i preneo očekivanje da će se saradnja u budućnosti dodatno unaprediti.

On je naglasio i da je Srbija veoma važan partner Nemačke na Zapadnom Balkanu.