Vučević je za RTS izjavio da je Vučić, povodom pojave dronova, “izdao naredbu da svaki takav objekat bude eliminisan ili stavljen pod našu kontrolu”, ali da lovci mig-29 nisu podignuti zbog dronova, već da oni “patroliraju našim nebom”.

Prema njegovim rečima, “vojska može topovima”, i na druge načine, “da odgovori na ove izazove”.

Vučević je naveo da su svi uočeni dronovi dolazili iz dva pravca sa Kosova, uz liniju Kopnene zone bezbednosti, s “povremenim ulazima na teritoriju centralne Srbije i pokušajima da se vrši osmatranje položaja jedinica Vojske Srbije i pojedinih objekata”.

Dodao je da “Vojska Srbije ima saznanja” da dronovi nisu uočeni samo u Raškom okrugu, već i u Topličkom i Nišavskom okrugu.
“Imajući iskustva na ukrajinskom frontu predsednik Srbije Aleksandar Vučić je kao vrhovni komandant izdao naredbu da svaki takav objekat bude eliminisan. Naši lovci, migovi-29 nisu patrolirali zbog dronova, oni su vršili redovno patroliranje i kontrolu našeg neba. Vojska može topovima da odgovori na ove izazove”, rekao je Vučević.

Ministar odbrane je rekao da su “netačni” naslovi prištinskih medija “da se vojska koncentriše na administrativnim linijama” sa Kosovom,već da se radi o vežbama koje se odvijaju u celoj Srbiji pod nazivom “Manevri 22”.
“Bezbednosni rizici ne mogu da kažem da ne postoje, pre svega zbog neodgovornog ponašanja administracije u Prištini, ali Srbija ne želi nikakve ratove”, kazao je Vučević.