Govoreći o sastanku u Beogradu u petak sa predstavnicima EU, SAD, Francuske, Nemačke i Italije, Vučić je rekao da mu je “jasno rečeno” da Srbija neće moći da napreduje ako ne bude sarađivala po pitanju Kosova.

“U drugoj rečenici su mi rekli da moramo da prihvatimo plan, a da ćemo se u suprotnom suočiti sa prekidom procesa evrointegracija, pod jedan. Pod dva, sa zaustavljanjem, a zatim i povlačenjem investicija i pod tri, sa sveobuhvatnim merama u političkom i ekonomskom smislu koje će naneti veliku štetu Srbiji”, kazao je Vučić.

Naveo je da mu je to “ponovljeno tri puta tokom razgovora” i dodao da je “svaki put veoma snažno reagovao”.

“Iako sam mogao da reagujem emotivno, da kažem ‘skloni se, napusti ili ih izbaci’, moj posao je da brinem o državi”, rekao je Vučić.

Vučić: Plan EU za Kosovo faktički postao novi pregovarački okvir za Srbiju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Beogradu da je plan EU za Kosovo, koji su mu doneli zapadni predstavnici, faktički postao novi pregovarački okvir za Srbiju u procesu evrointegracija.
Tokom obraćanja javnosti, Vučić je rekao da su sve zemlje članice EU prihvatile taj plan, uključujući pet zemalja koje nisu priznale Kosovo, “jer su im objasnili da nema eksplicitnog priznanja nezavisnosti Kosova iako su prikrili činjenicu da postoji implicitna obaveza da se Srbija ne protivi ulasku Kosova u UN”.
“Oni su to svi prihvatili, i plan je faktički, ne i formalno, postao novi pregovarački okvir za Srbiju”, kazao je Vučić.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *