“Vama, verskim službenicima i vernicima upućujem najiskrenije želje da Кurban-bajram provedete u svakom blagostanju, sreći i radosti. Želim da i ovaj veliki praznik bude istinski podsticaj da, jačajući najviše vrednosti mira, sloge i razumevanja, doprinesemo zajedničkim nastojanjima svih gradjana Republike Srbije da naša zemlja bude još razvijenija u svim oblastima. U svim našim državnim organima imaćete, baš kao i do sada, iskrenog, snažnog i pouzdanog partnera u procesima unapređenja naših prijateljskih odnosa”, naveo je Vučić u čestitki, a saopšteno je iz njegovog kabineta.

Brnabić je u čestitki navela da “bajramska poruka nadahne svakog da u duhu istinskih vrednosti, negovanju duhovne sloge i tradicije jačamo trajne i najviše vrednosti mira, ljubavi i medjusobnog razumevanja”.

Kurban-bajram su čestitale i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, kao i ministarka pravde Maja Popović i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihailović.

Islamskim vernicima je čestitku uputio i direktor Uprave za saradnju sa crkvama i vreskim zajednicama Vladimir Roganović.