Sagovornici su, prema saopštenju Vučićevog kabineta, izrazili iskrenu opredeljenost Srbije i Španije za poštovanje međunarodnog prava i međusobnu podršku kad je reč o teritorijalnom integritetu i suverenitetu dve države.

Vučić je, kako se navodi, u tom kontekstu izrazio zahvalnost Španiji “na principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i aktivnoj podršci koju pruža Srbiji u međunarodnim forumima”.

Albares je preneo pozdrave španskog premijera Pedra Sančesa i čvrstu rešenost Madrida da ostane pri takvim svojim stavovima, piše u saopštenju.

Vučić je ponovio da su spoljnopolitičke aktivnosti Srbije snažno fokusirane na unapređenje regionalne saradnje i očuvanje mira i stabilnosti, naglasivši da samo takav region omogućava održiv razvoj Srbije, navodi se.

On je zahvalio Španiji na podršci evrointegracijama Srbije, a Albares je, kako se navodi, ukazao da je Srbiji mesto u EU i da će Španija nastaviti da podržava njen evropski put, posebno tokom predsedavanja Evropskoj uniji u drugoj polovini ove godine.

Sagovornici su konstatovali da je ekonomska saradnja dve zemlje sve bolja, ali da u tom domenu nisu iskorišćeni svi potencijali, navodi se i dodaje da su se saglasili da je potrebno intenzivirati kontakte između srpskih i španskih kompanija i privrednika.