Izgradnja deonice pruge od Beograda do Novog Sada počela je krajem 2017. godine, za vozove brzine 200 kilometara na sat, a koštala je oko 935 miliona dolara.

Redovan putnički saobraćaj na pruzi Beograd – Novi Sad, dugoj 74,9 kilometra, počeće u nedelju, 20. marta.

Deonica Beograd – Centar – Stara Pazova, od 34,5 kilometara, gradjena je iz kredita kineske Eksim banke, a vrednost ugovora bila je 350,1 milion dolara. Izvodjač radova je bio kineski konzorcijum „Čajna reilvej internešenel“ i „Čajna komjunikejšens konstrakšn kompani“.

Na deonici Stara Pazova – Novi Sad, u dužini od 40,4 kilometra, radove je izvodila ruska kompanija „RŽD Internešenel“, a ukupna vrednost tog projekta je 585,5 miliona dolara. Finansiranje je obezbedjeno iz ruskog kredita za modernizaciju srpskih železnica.

Na brzoj pruzi putnike će prevoziti stariji tip elektromotorne garniture, kao i dve nove „Štadlerove“ dabl-deker garniture sa 314 mesta.

U promotivnom periodu karta u jednom pravcu koštaće 300 dinara, a potom puna cena povratne karte, kako je ranije najavljivano, trebalo bi da bude 1.600 dinara, a u jednom pravcu 1.000 dinara.

Svakog dana će biti 18 polazaka iz oba grada, prvi u 05.25 iz Beograda, odnosno u 05.28 iz Novog Sada. Poslednji voz će kretati u 22.02 iz Novog Sada, a u 22.20 sa stanice Beograd-Centar, odnosno iz Prokopa.

Saobraćaće tri vrste vozova: „Intersiti“, „Regio-ekspres“ i „Regio“ koji će se razlikovati po broju stanica na kojima će stajati, a time i po trajanju putovanja izmedju dva grada.

„Intersiti vozovi“ će biti najbrži i stizaće na odredište za 36 minuta, pošto će imati samo jednu medjustanicu, na Novom Beogradu.

Putovanje „Regio-ekspresom“ trajaće 49 minuta, pošto će se zaustavljati na sedam medjustanica: Novi Beograd, Batajnica, Nova Pazova, Stara Pazova, Indjija, Beška, Sremski Karlovci.

Najsporiji će biti „Regio vozovi“ koji će putovati 55 do 57 minuta, a stajaće na 11 medjustanica: Novi Beograd, Tošin Bunar, Zemun, Zemun Polje, Batajnica, Nova Pazova, Stara Pazova, Indjija, Beška, Sremski Karlovci i Petrovaradin.

Najveću brzinu od 200 kilometara na sat vozovi će razvijati na delu od stanice Batajnica do rasputnice Karlovački Vinogradi, u dužini od 41,4 kilometara.

Za radove na trećoj deonici brze pruge od Novog Sada do graničnog prelaza Kelebija sa Madjarskom, u dužni od 108,2 kilometara, koji su već počeli, sredstva su obezbedjena iz kineskog kredita, a trebalo bi da budu završeni za tri godine. Izgradnja će koštati 1,2 milijarde dolara.

Izgradnja pruge Beograd – Budimpešta ukupno će koštati oko četiri milijarde evra.

To jedan od prvih projekata u okviru kineske globalne inicijative „Pojas i put“, dogovoren kao zajednički projekat Kine, Srbije i Madjarske.

Pruga Beograd – Novi Sad je zbog rekonstrukcije bila zatvorena od februara 2019. godine.