Vučić je u prenosu uživo na televiziji Pink rekao da se “nikome nisu najavili”, već da je do obilaska gradilišta došlo jer se jutros setio da će na putu do mesta Gornje Nedeljice kod Loznice, gde je u 15.00 sati zakazan njegov razgovor sa meštanima, proći u blizini tog gradilišta.

On je rekao da je “spreman da razgovara sa ljudima”, povodom najave otvaranja rudnika litijuma kompanije Rio Tinto, kao i da je “poneo i vreću za spavanje” ukoliko meštani Gornjih Nedeljica nisu odmah spremni za razgovor.

“Koliko god da kažu, čekaću, idem da rešavam problem”, rekao je Vučić i dodao da će se razgovor sa meštanima verovatno voditi u crkvi u tom mestu.

Vučić je povodom protesta i blokade puteva, koji su za danas u 14.00 sati zbog zakona o referendumu i eksproprijaciji zakazani u Beogradu i više od 50 gradova u Srbiji, rekao da njega blokade puteva ne mogu da zaustave u nameri da stigne do Gornjih Nedeljica.

“Djilas je uzeo pare od Rio Tinta, 700 i nešto hiljada evra, ja nisam, mi nismo. Sad traže od ljudi da idu na proteste zato što su oni uzeli pare, a mi nismo”, rekao je Vučić.

//