On je rekao i da će kandidat za gradonačelnika biti Aleksandar Šapić.

“Kada je reč o mandataru za sastav vlade, predsednik SNS-a Miloš Vučević zatražio je još sedam do deset dana za konsultacije”, rekao je Vučić i dodao da će vlada biti formirana u najkraćem roku.

Vučić je posle sednice predsedništva rekao da je SNS na današnjoj sednici detaljno analizirao situaciju u kojoj se zemlja nalazi, perspektive, tešku geopolitičku poziciju Srbije.

“Presudno je da očuvamo bezbednost i mir i pomognemo narodu na KiM, a imamo informacije da nema napretka u razgovoru sa prišinskim političarima, ali tražićemo rešenja do poslednjeg trenutka. Govorili smo o investicijama, Vranje će u maju, početkom juna dobiti veliku fabriku, ogromna investicija u stotinama miliona evra, to je velika vest”, rekao je Vučić.

Bilo je reči i o podizanju odbrambene industrije, u koju država mora dodatno da ulaže novac ako želi da opstane kao suverena i neutralna zemlja.

Pomenuo je i formiranje novog pokreta i rekao da se veliki pokret za narod i državu ne pravi zbog izbora i pozvao sve koji žele dobro Srbiji da se prikjuče.

Vučić je rekao i da ukoliko se sukobi u Ukrajini i drugim delovima sveta ne okončaju do maja, veruje da nastupaju najteža vremena za čovečanstvo i da predstoji “katastrofa neviđenih razmera”.

Funkcionerima SNS-a rekao je da mnogi od njih moraju da promene svoje ponašanje i da budu ljubazniji prema građanima te da vode više računa o njihovim potrebama.