On je na televiziji Hepi istakao da je danas ključno pitanje šta u vezi sa Kosovom može da se uradi u ovim geopolitičkim okolnostima.

“Dinar je jedina legalna valuta na KiM, sve druge su ilegalne i Kosovo ne može da dobije dozvolu za evro jer ne postoji ni jedan papir za to, Crna Gora ga ima, a Kosovo nema i to nije legalno”, rekao je Vučić.

On je ocenio da zapadne zemlje tvrde da je Kosovo nezavisna država i da može šta hoće, ali da ih on onda pita zašto se vode pregovori sa Beogradom.

“Došao sam u posed šta su dve spoljne službe spremila za svoja ministarstva spoljnih poslova gde se kaže da je Srbija probem jer ne priznaje Kosovo, tolerantna je prema Dodiku i ona je poligon sa kojeg ruski mediji mogu da se obrate”, naveo je Vučić i dodao da se u nastavku kaže da moraju da se bore protiv toga, ne bi li urušili poverenje naroda u Aleksandra Vučića i vlast i da obave svoj interes.

Ipak je ponovio da treba saslušati preporuke ODIHR-a i raditi na popravljanju demokratije.

Vučić je rekao da se protiv njega vodi kampanja u listovima kao što je Gardijan koji nazvao “kriminalnim listom i dnom”.

Vučić je na tabli nacrtao mapu kako izgledaju napadi na njega.

 

 

 

Vučić: Opozicija nema program, cilj im je razaranje države

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da opozicione partije nemaju nikakve ideje ni programe već za cilj imaju razaranje države, a da se svi njihovi napadi “slivaju u levak prema jednom čoveku”.Dodao je da i oni koji imaju različite ideje, u stvari se “lažno razlikuju” i da isti cilj ima Zeleno levi front i Novi DSS na primer.

Predsednik je na televiziji Hepi rekao da opozicija možda misli da je neko za njih glasao, ali da su to sve glasovi iz pomenutog levka u koji su se slili antivučićevski, ali i, kako je rekao, “neretko antidržavni glasovi”.

“Imate od zapada plaćene medije na Kosovu koji kriminalizuju srpski narod, Kurti razara sve, otima dinar, hapsi, a onda oni kažu niste zaštitili Srbe, a onda tobože od Srba sa Kosova stiže pitanje da li sam ja pristao na dinar. Onda ja po ceo dan odgovaram na besmislena pitanja, tako se vodi hibridni rat”, rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da se suočava sa besmislenim stavovima i kada je reč o vraćanju vojnog roka od 100 ili 110 dana, za koji ima veliku podršku.

Naveo je rezultate neimenovanog istraživanja koje je navodno pokazalo da 48 posto mladih podržava vojni rok, a 39 odsto je protiv.

“Od njih koji su protiv 54 posto, dakle oni koji neće ni 100 dana da izdvoje za svoju zemlju, istovremeno misle da država ne radi dovolno i da je morala oštrije da reaguje oko Kosova”, rekao je Vučić.

Predsednik je govorio i o tome da piše pisma brojnim svetskim državnicima, da je Srbija tražila sednicu Saveta bezbednosti, ali da on tu sednicu ne očekuje.

Građanima je poručio da je situacija “ne laka”, jer se od Srbije traži podaništvo, a svaka samostalna odluka predstavlja problem.