Vučić, koji je predsednički kandidat koalicije oko Srpske napredne stranke danas je na predizbornom mitingu rekao da će država preduzimati dodatne mere kako bi se obezbedili i nafta i naftni derivati.

Rekao je da se razgovara „i sa našim ruskim partenrima“ kako bismo, kako je naveo, sprečili mogućnost iživljavanja nad Srbijom zbog toga što je većinski vlasnik Naftne kompanije Srbije ruska kompanija.

„Gledamo kako to da prevazidjemo, da nikoga ne uvredimo, da nekoga ne povredimo, a moramo da osiguramo budućnost za Srbiju i da obezbedimo sigurnost za svakog čoveka i svako dete“, rekao je Vučić.

Pozvao je sve u Srbiji, pa i one koji, kako je naveo, govore sve najgore o njemu, da budu jedinstveni i da budu sa Srbijom i svojim sugradjanima.

Poručio je okupljenima da mogu očekivati „svašta“.

„Danas je vlada Crne Gore, a to nije uradila ni vlada Mila Djukanovića zabrnila glasanje u Beranama Sutormoru i Nikšiću za naše izbore“, rekao je on.

Naveo je da je „Kurtijeva vlada (vlada premijera Kosova Aljbina Kurtija) tražila od Srbije da prizna nezavisnost Kosova da bi se tamo organizovali izbori“.
„Dobiće sutra naš odgovor, a ovde na severu Srbije dobro znate kakav će odgovor da dobiju – dobiće odgovor odgovornih i ozbiljnih ljudi ali će ovoga puta biti sa dalekosežnim posledicama“, rekao je on.